Kamaxlarna på GSA

eller Varför låter motorn som en kulspruta?

Kamaxlarna (ja, det finns faktiskt två på GSA-motorerna. Eftersom konstruktionen är en boxermotor, ligger cylindrarna två och två på var sin sida om vevaxeln, vilket resulterar i två cylinderlock och följaktligen två kamaxlar) har en tendens att slitas ner av olika anledningar, och det medför att motorn smattrar mer eller mindre kraftigt. Ibland kan det vara svårt att höra ljudet om man inte sitter i kupén - det låter då som ett upprepat dunkande någonstans långt fram i bilen.

Många har försökt sälja GSA-bilar med mer eller mindre slitna kamaxlar med argument som Så låter alla Citroener eller Det är bara ventilerna som behöver justeras. Båda argumenten är helt fel. Det är kamaxlarna och tillhörande vipparmar som behöver bytas, och det jobbet kan kosta en hel del både i delar och tid. Alternativet är att man står ut med oljudet. Motorn bryr sig inte; den går bra ändå - trots det envisa tjattrandet kan den fungera i många tusen mil utan vare sig förhöjd bensinförbrukning eller andra nackdelar.

Anledningar till kamaxelslitage

Kamaxlarna skall lyfta ventilerna, och som var och en som försökt komprimera ventilfjädrar för hand i en särplockad motor vet, så är det ingen lätt uppgift. Man kan göra kamaxlar och vipparmar i hårt material, men det krävs ändå rikligt med smörjning för att delarna skall hålla. Utpräglat kamaxelslitage beror alltså på dålig smörjning, och vad kan det i sin tur bero på?, Jo...

Just GSA-motorerna på 1300cc brukar vara känsligare än de lite äldre 1220-motorerna som användes i GS. En teori är man har bytt till en mindre slitstark legering av ekonomiska skäl, men det kan även vara någon av ovanstående anledningar. Samtidigt med GSA-motorerna infördes nämligen den 5-växlade växellådan, och man frestas då att köra på den 5:e växeln i alltför låga hastigheter. Oljebytesintervallen har dessutom (på grund av utvecklingen inom oljebranschen och åtföljande högre kvalitet på moderna oljor) ökats från 500 mil på GS till 750 mil på GSA. Om man använder dålig olja eller slarvar med oljebytena har man mindre mariginaler med de längre intervallen.

Vad kan man göra åt det då?

När det väl börjat knattra kan man inte förbättra situationen utan att renovera motorn, men man kan försöka undvika att det blir värre. Det finns ett antal förebyggande åtgärder man kan prova:

Mina egna riktlinjer

Jag vill inte på något viss utge mig för att vara en expert i ämnet, utan försöker bara få bilen att hålla så långt det går. Mina egna personliga riktlinjer redovisas här.

...och resultatet? Ja, min bil hade ett svagt tickande på högersidan i motorn när jag köpte den, som kan vara kamaxeln, eller nåt annat. Efter att ha kört över 2500 mil kan jag inte påstå att ljudet blivit speciellt mycket värre, även om det är svårt att göra objektiva jämförelser över en såpass lång tid. Motorljudet varierar dessutom med årstiden - när det blir varmare tenderar motorerna allmänt att skramla mer.

Slutligen...är det någon som har några kommentarer, synpunkter eller tips, så skicka mig ett email!


Tillbaks till GSA hemsida.